Autoschade verzekering

Heb je schade aan jouw voertuig, dan kun je dit in sommige gevallen op de verzekering verhalen. Maar welke schade is wel verzekerd en welke niet en hoe werkt het met het invullen van het schadeformulier voor jouw voertuig? Wij helpen je graag.

Wordt voertuigschade door de verzekering gedekt?

Of je voertuigschade bij de verzekering kunt indienen, hangt af van jouw verzekering en hoe je aan de schade bent gekomen. Iedereen met een auto moet verplicht een WA-verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Stel je rijdt per ongeluk achter op een andere auto die plotseling remt, dan is de schade van de andere auto altijd verzekerd door jouw WA-verzekering. 

De schade aan je eigen voertuig kan ook verzekerd zijn, maar wat precies en hoeveel hangt ervan af of je ook een volledige Casco (Allrisk) dekking hebt. Want ook als je een Cascoverzekering hebt, wordt niet altijd alles vergoed. Zo wordt bij een beperkte Cascoverzekering de schade die je aan je eigen voertuig hebt veroorzaakt niet vergoedt, maar wordt bij een Allrisk-dekking de volledige schade (dus ook aan eigen voertuig) gedekt.

Voertuigschade: wel of geen verzekering afsluiten?

Moet je nog een verzekering afsluiten en twijfel je welke verzekering je het beste kunt kiezen? Neem de leeftijd van jouw voertuig altijd als basis. Want bij oudere voertuigen krijg je bepaalde dingen niet vergoed en heeft het geen zin om allrisk verzekerd te zijn. Heb je een spiksplinternieuwe auto gekocht? Dan kan een allriskverzekering juist heel fijn zijn, omdat deze veel schade vergoedt en dit je veel geld kan sparen. 

Schadeformulier invullen

Ben je bij een ongeluk betrokken geraakt? Dan moet er een schadeformulier worden ingevuld. Je vult deze samen met de andere betrokkenen in. Zo vermelden jullie hierop onder andere wat er precies is gebeurd, de locatie van het ongeval, gegevens van beide voertuigen. De voorkant moeten jullie samen invullen, daarna zetten alle partijen een handtekening en krijgt de tegenpartij een kopie. De achterkant kun je later thuis invullen voordat je hem indient. 

Heb je problemen bij het invullen van het schadeformulier of twijfel je over wat je moet opschrijven? Wij kijken graag met je mee. Neem dus vooral contact met ons op.

Onze dienst

Heb je schade aan jouw voertuig opgelopen en wil je graag achterhalen of je verzekering de schade vergoedt? Je kunt dit terugvinden in de voorwaarden van jouw verzekering. Kom je er niet uit? Wij kunnen graag even meekijken en je helpen om de aanvraag in te dienen. Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd en zijn de kosten van het herstel niet al te hoog? Wij geven je graag advies of je de schade wel of niet bij je verzekering moet indienen. 

Tevens bestaat de mogelijkheid om het voertuig met schade bij ons neer te zetten voor de inspectie van de schade door een schade-expert van de verzekering. Desgewenst kunnen wij ook een schaderapport opmaken voor de verzekering.

Lees meerLees minder

Koop dit product

Dien een aanvraag in en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden

Huur dit product

Dien een aanvraag in en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden