Velgenreparatie

Als je voertuig kapotte of beschadigde velgen heeft, is dit niet alleen erg jammer, maar ook gevaarlijk. De beschadigde velgen kunnen ervoor zorgen dat de banden ongelijkmatig slijten, maar ook kunnen ze trillingen in het stuurwiel veroorzaken en uiteindelijk zelfs leiden tot een klapband. Zodat je weer veilig de weg op kunt, bieden wij professionele velgenreparatiediensten aan voor alle soorten voertuigen.

Waarom is het belangrijk om beschadigde velgen te herstellen?

Beschadigde velgen kunnen een negatieve invloed hebben op de prestaties van je voertuig en het rijcomfort verminderen. In sommige gevallen kunnen ze zelfs gevaarlijke situaties op de weg veroorzaken. Wanneer je door een gat in de weg of een stoeprandt raakt, kunnen beschadigingen optreden zonder dat je het doorhebt. Het is dus belangrijk om regelmatig je velgen te laten controleren op de aanwezigheid van schade en niet alleen wanneer je een stoeprandje hebt meegepakt. Zo kun je de velgen op tijd laten herstellen en voorkom je grotere problemen.

Verschillende soorten velgenreparatie

We bieden verschillende soorten velgreparaties aan, afhankelijk van de ernst en de aard van de schade, zoals:

Velgen afdraaien

Waar tot enkele jaren geleden CNC afgedraaide velgen voornamelijk door de premium automerken werden verkocht, zien wij de laatste jaren dat ook veel merken in het middensegment hun modellen standaard aanbieden met CNC afgedraaide velgen. Natuurlijk heel mooi onder jouw auto, maar erg balen bij schade. Afgedraaide velgen zijn namelijk behoorlijk prijzig. Vroeger was het herstellen van deze velgen niet mogelijk. Er waren simpelweg twee opties. Een nieuwe velg kopen of de hele set in één kleur laten spuiten. Tegenwoordig zijn wij in staat om met onze geavanceerde CNC-machine, speciaal ontwikkeld voor het afdraaien van CNC velgen, jouw velgen te herstellen in originele fabrieksstaat. In de meeste gevallen zul je het verschil tussen een nieuwe velg en een door ons afgedraaide velg niet eens meer zien. En dat voor een fractie van de kosten van een nieuwe velg.

Vervangen of repareren?

Of je een beschadigde velg moet vervangen of dat deze nog gerepareerd kan worden, hangt af van de soort beschadiging en van hoe erg deze is. Kleine krassen kunnen vaak prima worden gerepareerd, terwijl de velg bij ernstige vervormingen of scheuren vaak vervangen moet worden. Wij bekijken de schade en beoordelen dan of repareren of vervangen de juiste keus is.

Velgen spuiten

Bij het spuiten van de velgen brengen we een nieuwe laklaag aan om de uitstraling van de velgen te vernieuwen of aan te passen. Dit proces omvat het zorgvuldig voorbereiden van de velgen, zoals het schuren en reinigen, om een glad oppervlak te creëren voor optimale hechting van de lak. Vervolgens brengen we een kwalitatieve lak aan die bestand is tegen de dagelijkse belasting, zoals stoten en hitte. Door je velgen te spuiten heb je de mogelijkheid om de kleur en afwerking van jouw velgen aan te passen aan jouw persoonlijke smaak of het uiterlijk van jouw voertuig. Zo kun je de velgen een frisse, nieuwe uitstraling geven.

Neem contact op

Wil jij de velgen van jouw voertuig laten herstellen? Neem dan contact met ons op. Bel ons, stuur een appje of een mailtje en dan kunnen we met je meekijken of een afspraak inplannen. Stuur ons ook een duidelijke foto van de beschadigde velg mee, zodat we de schade alvast kunnen bekijken en we kunnen inschatten welke reparatie waarschijnlijk nodig is.

Lees meerLees minder

Koop dit product

Dien een aanvraag in en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden

Huur dit product

Dien een aanvraag in en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden